





Excursion (15th May 2024) **Detailed plan**

Time	Duration	Logistics/Location	Activity	BESTbelt project
9:00 – 10:30	1h	Transfer Haskovo Park Hotel Europe – Oreshnik village near Topolovgrad (about 90 km)	Bus drive	
10:30 - 11:00	30min	Coffee & Toilet stop at Municipality of Topolovgrad	Welcome by Municipality & Coffee & Toilet stop	
11:00 - 11:15	15min	Walk to the Cemetery Fountain in Oreshnik village	Walk	
11:15 – 11:30	15 min	Oreshnik village	Project visit	"Balkania Route" (Bulgarian Biodiversity Foundation + co- applicants)
11:30 – 12:45	1h15min	Oreshnik village	Project visit	"Micro wetlands: Fountains of Life for Biodiversity and Human Wellbeing" (Municipality of Topolovgrad and Bulgarian Biodiversity Foundation)
12:45 – 13:30	45min	Lunch under the Shelter by the Chapel (pocket sandwiches, fruits, etc.)	Lunch break	







13:30 – 14:45	1h15min	Transfer to Shtit (near Svilengrad)	Bus drive & informal exchange	
			Observations from the bus - crossing the old fence net - Iron Curtain defenses, military towers, old bunkers	
14:45 – 15:00	15min	Shtit village	Project presentation	"Balkania Route" (Bulgarian Biodiversity Foundation + co- applications)
15:00 – 16:00	1h	Shtit village	Project visit	"Safeguarding trans-border Eastern Imperial Eagle population in Thrace" (DOKU and BSPB)
16:00 – 16:30	30min	Shtit village	Short walk & coffee break at the "Border inn"	
16:30 - 17:00	30min	Transfer to Levka village near Svilengrad	Bus drive & informal exchange	
17:00 - 18:00	1h	Levka village (Environmental Centre in Levka village	Project visit (fresh drinking water and toilet available)	"BirdsBELT" (Green Balkans and Association of Back to Nature) - Artificial nest boxes in the yard of the center - Exhibition with models of birds and habitats typical for Sakar area







				 Exhibition in the yard of the center, on agricultural tools
18:00 - 19:00	1h	Transfer to Haskovo (about 90 km)	Bus drive & informal exchange	
20:00		Haskovo	Arrival at the hotel	